FOR A BETTER AND MORE BEAUTIFUL WORLD

KAZERNE DESIGN AWARD


In 2022, 2021 en 2022 is de Kazerne Design Award (KDA) uitgereikt, elk jaar aan een designer die in dat betreffende jaar afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. De prijs bestond uit een geldbedrag van € 5000, waarover de designer vrij kon beschikken.


Stichting Loyola stelde de prijs beschikbaar. Deze was bedoeld als een aanmoedigingsprijs. Toekenning van de prijs bracht de kwaliteit en creativiteit van de net afgestudeerde ontwerper tot uitdrukking.
Vanwege corona waren het geen makkelijke jaren, vandaar dat het een extra welkome prijs was voor de net afgestudeerde designers.


Elk jaar dat de prijs uitgereikt werd waren er ongeveer 10 pas afgestudeerde studenten uitgekozen door 3 designers (Annemoon Geurts, Kiki van Eijk en Anne Ligtenberg). Zij gaven in de Kazerne in Eindhoven een korte presentatie over hun werk. Op grond van hun design en de presentatie daarvan werd de prijs uitgereikt.


De winnaar van de Kazerne Design Award en ook de andere genomineerden kregen een plek in De Kazerne om hun ontwerpen tentoon te stellen.

In 2020 was de winnaar:
SHAAKIRA JASSAT, met haar ontwerp 'Tea Drop' (http://studio-sway.com/project/tea-drop/)

In 2021 was de winnaar:
TEUN ZWETS, met zijn ontwerp 'Welkom to Teunland' (https://www.teunzwets.nl/)

In 2022 was de winnaar:
RUBEN WARNSHUIS, met zijn design 'Industrial Devolution: the Workshop' (https://warnshuis.nl/)